BRAIN BALANCE

Balans in je leven begint in je hersenen

Wat is Brain Balance?

Vanuit het centrale zenuwstelsel sturen onze hersenen al onze processen aan, van simpele bewegingen, handelingen, emoties, gevoelens, gedrag en hoe je in het leven staat. Onze hersenen werken het beste als ze in balans zijn. Helaas is deze balans bij de meeste mensen tegenwoordig ver te zoeken. Maar liefst 1 op de 6 Nederlanders ervaart burn-out klachten en dit blijft jaarlijks groeien.

Door de moderne maatschappij, waar deadlines, e-mails, ongezonde voeding en media constant om onze aandacht schreeuwen, krijgt ons oeroude brein meer prikkels te verwerken dan waar het op berekend is met een overprikkeld brein en vele gezondheidsklachten als gevolg. Denk aan klachten als niet lekker in je vel zitten, geen energie hebben, allerlei fysieke kwaaltjes, je neerslachtig voelen of zelfs een burn out.

Een structurele oplossing

Vaak doe je het een tijdje rustig aan en ga je weer aan de slag. Helaas is dit geen structurele oplossing. Je vervalt vaak snel weer in oude patronen. De disbalans die je ervaart in je leven, begint namelijk in je hersenen. Brain Balance biedt deze structurele oplossing wel. Met Brain Balance kijken we verder dan alleen je leefstijl. Het gaat om je breinprocessen, waarom je doet wat je doet. Je kunt een leefstijl niet makkelijk aanpassen als je je onderbewuste niet verandert. Je brein stuurt je namelijk voor 95% onbewust aan. Daarom gaan we met Brain Balance coaching jouw hersenen anders inrichten door het te trainen. Door je brein als het ware anders te bedraden en in balans te brengen, kun je makkelijker omgaan met externe invloeden die normaal gesproken voor disbalans in je leven zouden zorgen. Al binnen 40 tot 60 dagen is het mogelijk om grote positieve veranderingen teweeg te brengen. Zo zorgt Brain Balance ervoor dat je weer in balans komt, dat je weer de regie hebt over je leven en dat je het leven kan leiden dat je voor ogen hebt.

It’s all about the energie

Natuurlijk moet je wel energie hebben om deze positieve veranderingen in gang te zetten. Een brein dat stress ervaart door een constante stroom aan prikkels, een hoge werkdruk en een gebrek aan ontspanning, rust en gezonde voeding, is te uitgeput om optimaal te functioneren laat staan om te kunnen veranderen. Pas als er balans is in de hersenen, ontstaat er ruimte voor meer dan alleen het overleven van de waan van de dag.

Hoe creëren we die balans? Aan de hand van de 7 Brain Balance pijlers. Zodra je met elementen als Brain food, ontspanning, mindset en beweging gaat werken aan een betere balans in het brein, wordt de verandering als vanzelf in gang gezet. Je krijgt weer de regie over je leven en er komt ruimte voor dromen die waren vervaagd in de hectiek van alledag.

1
1. Breinkennis
2
2. Brain food & supplementen
3
3. Stress
4
4. Omgeving
5
5. Ontspanning
6
6. Beweging
7
7. Slaap

De 7 pijlers

Lees hier meer over alle 7 Brain Balance pijlers