Chantal Spierenburg

Ik voel een sterke missie om (jonge) vrouwen te ondersteunen in tijden van disbalans.

Ik ben Brain Balance coach en orthomoleculair therapeut omdat ik een sterke missie voel om (jonge) vrouwen te begeleiden in tijden van mentale en fysieke disbalans. Zoveel vrouwen struggelen met balans in hun leven met vele gezondheidsklachten, vermoeidheid, prikkelbaar, kort lontje, gejaagd, migraine, slecht slapen etc, als gevolg. Iets wat ook voor mij heel herkenbaar is. Ook ik ben jaren op zoek geweest naar hoe ik meer balans in mijn leven kon krijgen en beter in mijn vel kon zitten, zodat ik meer kon genieten van mijn gezin en al het moois in mijn leven.

Voor de buitenwereld had ik het perfecte plaatje en alle ingrediënten om van mijn leven te genieten maar toch voelde ik me niet gelukkig.

Voor de buitenwereld had ik het perfecte plaatje en alle ingrediënten om van mijn leven te genieten, maar toch voelde ik me niet gelukkig. Door de constante druk en de hoge eisen die ik aan mezelf stelde, had ik het gevoel dat ik niet goed genoeg en niet succesvol genoeg was. Ik was vaak moe, te moe om echt te kunnen genieten en had constant allerlei vage fysieke klachten. Zodra ik ’s ochtends opstond, stond ik aan voor mijn gezin en de zorg voor anderen. Gedurende de dag voelde ik me vaak onrustig en gejaagd. Ik had een kort lontje, sliep slecht en had constant het gevoel dat ik faalde. Ik vroeg me af waarom het andere vrouwen allemaal wel leek te lukken om alles te doen en gelukkig te zijn en mij niet? Mijn overtuiging was dat als ik nog harder mijn best deed dat ik me dan wel gelukkig en gewaardeerd zou voelen. Diep van binnen voelde ik wel dat dit niet de oplossing was, maar het lukte me maar niet om er iets aan te veranderen. Want ik moest toch gewoon door? En ik kon toch niet zomaar stoppen met wat ik deed? Ik moest er immers zijn voor mijn gezin en de mensen om me heen.

Ik had in al die jaren al wel van alles geprobeerd, maar niets leek echt te werken. Veel therapieën waren pleisters op de wonden, maar kwamen uiteindelijk niet tot de kern. Toen Brain Balance op mijn pad kwam, ging er een wereld voor me open. Ik kwam erachter dat veel van mijn denken, emoties en handelen onbewust werd aangestuurd door overtuigingen die niet dienend voor mij waren; als je hard genoeg werkt dan kom je er wel, dan ben je liefde en waardering waard. Niets doen is zonde van je tijd. Als je om hulp vraagt, ben je zwak. En ga zo maar door. Ik had er een hele hoop en deze overtuigingen brachten mij niets. Sterker nog: ze haalden me onderuit.

Toen ik aan de slag ging met de kennis over mijn brein, mijn overtuigingen helder had, en alle Brain Balance pijlers ging toepassen in mijn leven ging het steeds beter. Ik begon weer te voelen. Ik herkende welke belemmerende overtuigingen ik had en voelde ook weer waar ik echt gelukkig van werd. En op dat moment wist ik wat ik moest doen en heb ik mijn leven omgegooid. Heel spannend, maar ook zo bevrijdend.

Mijn opleidingen

Om in eerste instantie mezelf weer in balans te krijgen ben ik opleidingen gaan volgen over de werking van ons brein en lichaam. En nu mag ik jou ook helpen om weer in balans te komen voor meer geluk en gezondheid in je leven!

  • Brain Balance coach bij Brain Balance opleidingen, Charlotte Labee
  • Orthomoleculair therapeut (io) bij Ortho Health Foundation
  • Medische Basiskennis (io) bij Con Amore
  • Brain Balance boosts bij Brain Balance opleidingen: Hormonen, Burn out, Breathwork

Door Brain Balance kan ik nu mijn leven leiden zoals ik dat wil en waarin ik me fijn en energiek voel en dat wil ik jou ook laten ervaren.

Hoe werkt ons brein? Hoe stuurt ons onderbewuste systeem ons dagelijks aan? Welke vaste, ingesleten gewoonten en patronen in ons onderbewuste systeem belemmeren ons om het anders te doen en echt te veranderen? Door te kijken naar jouw overtuigingen en patronen en deze te herprogrammeren kun je met een nieuwe mindset jouw doelstellingen realiseren. Een nieuwe lifestyle, die meer in balans is, waardoor gezondheidsklachten verdwijnen en je weer echt van het leven kunt genieten.

Heb je vragen of ervaar je zelf ook disbalans in je leven? Laat het me weten dan kijken we samen of ik je kan helpen!